مدنی‌زاده: آغاز پذیره‌نویسی اولین صندوق ارزی، هفته آینده در بورس چرا تقاضای ارز از بازار رسمی فاصله می‌گیرد؟ قیمت نفت ایران از 100 دلار گذشت حضور ایران در نشست وزرای اقتصاد بریکس، فرصتی برای خنثی‌سازی تحریم ها نفت برنت تا ۱۱۰ دلار اوج گرفت همتی: تحریم، ابزار فشار است نه ابزار تعیین سرنوشت ایران شرایط برای خریداران مسکن سخت‌تر شد/ قیمت وام مسکن چقدر افزایش پیدا کرد؟ عصر قدرت کریدوری؛ وقتی جهان دوباره ارزش راه را کشف می‌کند وزیر راه: ایران به بن‌بست نمی‌رسد/چرا آزادراه حرم تا حرم مهم است؟ وزیر نیرو: 20 هزار مگاوات ناترازی برق برطرف شده است راز عدم تحقق نفت 200 دلاری؛ چین واقعاً قیمت نفت را کنترل کرد؟ سرمایه‌گذاری 30همتی در اینچه‌برون/5برنامه توسعه ای برای کریدور شرق خزر قیمت گوشت گوسفند اعلام شد/ هر کیلو گوشت وارداتی چند دلار برای ایرانی‌ها تمام می‌شود؟ قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار / دلار ۶ پله بالا رفت + جدول قیمت نفت از ۱۰۰ دلار گذشت افزایش مبلغ کالابرگ به کجا رسید؟

همتی: مثل گذشته در تأمین ارز گشاده‌دستی نمی‌کنیم

همتی:  مثل گذشته در تأمین ارز گشاده‌دستی نمی‌کنیم رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان این که سیاست‌های ارزی سختگیرانه برای این است که تولید داخل رونق بگیرد گفت: دیگر مثل گذشته در تأمین ارز برای بخش‌های مختلف از جمله واردات گشاده‌دستی نمی‌کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۶ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 16
کد خبر: ۴۶۳۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، عبدالناصر همتی در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان تهران با تذکر اینکه "اگر بنا باشد همه کالاها را از خارج تأمین کنیم تولید ملی شکل نمی‌گیرد" افزود: سیاست‌های ارزی برای این است که بتوان نیاز ارزی کشور را کنار حمایت از بخش تولید و تولیدکنندگان کشور تأمین کرد.

 

وی گفت: سختگیری‌های ارزی در دو بخش میان و بلند مدت اتخاذ می‌شود و تلاش می‌کنیم با شکل‌گیری تولید، تولید و صادرات کشور از واردات پیشی بگیرد.

 

رییس‌کل بانک مرکزی گفت: آمارها نشان می‌دهد وضعیت اقتصادی کشور رشد خوبی را طی می‌کند و آمار سال گذشته نیز با وجود پیش‌بینی رشد منفی اقتصاد غیرنفتی کشور, در بخش‌های مختلف کشاورزی و صنعت رشد خوبی داشت.

 

وی اضافه کرد: خود این پیش‌بینی‌ها موجی را در جامعه ایجاد می‌کند اما در پایان سال 98، با وجود همه فشارهای اقتصادی, شاهد رشد مثبت اقتصاد غیرنفتی کشور بودیم.

 

همتی ادامه داد: میزان رشد اقتصادی در سال 98 در بخش کشاورزی 8.8 درصد و صنعت و معدن 2.3 درصد ثبت شد.

 

رییس‌کل بانک مرکزی گفت: رشد بخش خدمات تا پایان فصل سوم سال 98 مثبت و قابل توجه بود و شاخص 3.8 درصد را نشان می‌داد اما در اسفند با شیوع ویروس کرونا این بخش دچار شوک شد.

 

وی یادآور شد: بخش خدمات در شکل‌گیری تولید ناخالص داخلی نقش دارد و با شیوع ویروس کرونا در فصل چهارم سال 98، شاهد رشد منفی 0.2درصدی بود.

 

همتی با بیان اینکه سیاست‌های ارزی سختگیرانه برای این است که تولید داخل رونق بگیرد افزود: دیگر در تأمین ارز وارداتی گشاده‌دستی نمی‌کنیم و با حمایت از تولید داخل، جهش در صادرات ما نیز شکل خواهد گرفت.

 

وی گفت: ما اکنون از صادرات نفتی به غیرنفتی شیفت می‌شویم، هرچند صادرات غیرنفتی ما پیش از این به خروج سرمایه منتهی می‌شد اما اکنون این گونه نیست و کنترل نظارت و شفافیت‌سازی صورت‌گرفته به‌ویژه در بحث ورود و خروج ارز خدمات بزرگی به کشور کرده است.

 

وی با تصریح به اینکه "تمام تلاش ما این است که از طریق تأمین ارز مورد نیاز کارخانجات رونق پیدا کنند" گفت: در بحث تسهیلات بانکی نیز در سال گذشته 975هزار میلیارد تسهیلات سیستم بانکی ما بود (در کل کشور) که البته ممکن است بخشی از این تسهیلات استمهال باشد اما بخش عمده آن سرمایه در گردش است.

 

همتی گفت : آمارها نشان می‌دهد استان تهران اعتبار واش بالاست و طی یک دوره دوساله باید این را به 50 درصد برسانیم و ان‌شاءالله سال آینده سهم استان افزایش پیدا می‌کند.

 

وی اضافه کرد: طرح ما برای تولیدکنندگان مناسب است و ما از طرح‌ها و پروژه‌هایی که 80 و 90 درصد آن تحقق پیدا کرده است حمایت می‌کنیم که در اولویت ما قرار دارد.

 

وی گفت: البته در بحث ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برخی از بانک‌ها منابع‌شان کم است و برخی نیز ممکن است کم‌کاری کنند در این شرایط اگر گزارشی از کم‌کاری‌ها ارائه شود حتماً رسیدگی می‌کنیم./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار